Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

 

EGEA Nijmegen is een van de ongeveer negentig entiteiten binnen een Europees netwerk van geografiestudenten. De commissie organiseert allerlei activiteiten om in contact te komen met geografiestudenten van verschillende nationaliteiten en elkaar op een informele en formele manier te leren kennen. Dit zijn bijvoorbeeld congressen, seminars en excursies. Daarnaast organiseert EGEA Nijmegen als onderdeel van Mundus en EGEA Europe uitwisselingen. Zo zijn er de afgelopen jaren uitwisselingen geweest met geografiestudenten uit Halle, Joensuu, Leuven, Bangor en Aken. 

Elk jaar vinden er ook congressen plaats, zoals het jaarlijkse congres (AC) en meerdere regionale congressen. Zo'n congres duurt meestal een week en is gevuld met workshops, excursies, trainingen, een cultuurmarkt, themafeesten en natuurlijk bier drinken. EGEA Nijmegen organiseert eens in de zes weken een lunchmeeting waarbij ideeën voor nieuwe uitwisselingen, activiteiten et cetera worden besproken. 

Je kan je inschrijven voor EGEA via https://egea.eu/entities/nijmegen/. Wil je graag meer informatie? Mail dan naar nijmegen@egea.eu.

EGEA Nijmegen 2021-2022 bestaat uit: Linus Bertram, Polle Paalvast, Colin Claessen en Jorris Tin.