Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

De Buitenlandse Reiscommissie heeft de eer om de gaafste en grootste activiteit van het jaar te organiseren: de Buitenlandse Reis. Deze reis vindt plaats in de meivakantie (eind april tot begin mei). De commissie begint met het zoeken van bestemmingen en reismogelijkheden. Ook is zij verantwoordelijk voor het volledige programma van zowel formele als informele activiteiten tijdens de tiendaagse reis. 

We reizen met een groep van veertig Mundusianen naar twee of drie verschillende steden in Europa. Hier hebben we een programma gevuld met lezingen, excursies en stadswandelingen. Alles sluit aan bij onze studie Geografie, Planologie en Milieu. We blijven natuurlijk studenten, dus we maken ook genoeg tijd vrij voor de informele activiteiten zoals de legendarische pubcrawls, wandelingen door de natuur, een bierproeverij of het verkennen van de steden. Er blijft ook altijd genoeg tijd over om de stad en de omgeving zelfstandig of met andere Mundusianen te verkennen. 

In 2022 zal de buitenlandse reis gaan naar Bratislava, Boedapest en Zagreb!

De Buitenlandse Reiscommissie 2021-2022 bestaat uit: Yi Fu Smits, Sterre van Dijk, Rosanne Sumter, Frank Kawaler, Daan de Hoijer, Bente Huntjens en Silke Mooiweer.