Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Het XXe bestuur stelt zich voor: Voorzitter - Anke van Gils

Gepubliceerd op: 27-09-2020

Ik ben Anke van Gils en dit jaar mag ik mijzelf vol trots voorzitter noemen van Mundus. Met mijn 21e verjaardag achter de rug ben ik de ‘oudste’ van het bestuur, en verstand komt natuurlijk ook met de jaren. Ik heb mijn bachelor GPM inmiddels afgerond en nu ben ik begonnen aan mijn Human Geography Master Conflicts, Territories and Identities hier aan de Radboud. Ik ben geboren en getogen in Brabant, waar ik zo lang als ik me kan herinneren in het pittoreske gehucht Duizel gewoond heb. Daar ben ik opgegroeid met veel dieren om me heen en ik heb nog altijd een enorm zwak voor alle beestjes (behalve vissen). Ik praat graag, ben ontzettend gestructureerd en heb de rare gewoonte om huishoudelijke klusjes te doen als ik om 5 uur thuiskom van een stapavond. Op datzelfde tijdstip mag je me overigens ook altijd wakker maken voor kaas, want daar ben ik groot fan van.

Daarnaast kan ik heel goed stoom afblazen door te gaan sporten. Met name hardlopen, paardrijden (ja dat is een sport), yoga en squash behoren tot mijn favoriete bezigheden. Ook ben ik een enorme boeken-nerd en lees ik in mijn vrije tijd ongeveer alles wat tussen 19e eeuwse literatuur en de magnetroninstructies in zit. Voor Netflix-advies moet je mij niet hebben, maar als je nog een goede leestip wilt mag je me altijd appen. Verder ben ik graag buiten om te gaan wandelen of om m’n heuse quarantaine-moestuin bij te werken.

Als je dit zo leest denk je waarschijnlijk ‘jeetje wat een oma-hobby’s’, maar ik kan ook erg genieten van een wijntje (of spa rood hè jongens) in de stad. Wees alsjeblieft nooit bang om me aan te spreken op de universiteit, langs te komen op de Munduskamer voor een kopje koffie of om me een berichtje te sturen als je vragen hebt over wat dan ook. Ik vind mensen leren kennen een van de grootste pluspunten van een bestuursjaar doen, en ondanks de situatie rondom corona hoop ik jullie allemaal een keer (op 1,5 meter natuurlijk) face-to-face of online te ontmoeten!